AI? Mitä se on?

Vuosi 2022 ja etenkin 2023 tulee jäämään historiankirjoihin vuosina, jolloin koko kuvitusteollisuus (ja myös tekstintuotanto) kokevat suuren murroksen. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kuvapuolella murros on raju ja myös asiakkaalle näkyvä. Modernit AI-kuvanluontiohjelmistot pystyvät luomaan konsepteja halutuista elementeistä ja hiomaan ne valmiiksi niin pitkälle, että ne ovat loppusilausta vaille täysin tuotantovalmiita taideteoksia. Ne ovat myös yksilöllisiä eli täysin uniikkeja taideteoksia, joihin ei lähtökohtaisesti kenelläkään ole sellaisenaan tekijänoikeuksia.

Midjourney

Veppi käyttää aina parhaita algoritmeja ja työkaluja halutun lopputuotoksen aikaansaamiseksi. Tällä hetkellä ylivoimaisesti paras ohjelmisto on Midjourney (julkaisuhetkellä v4), jonka kautta saamme uskomattoman hyviä aihioita jatkokäsittelyä varten.

Käytännössä työnkulku on silti varsin perinteinen. Sinä kerrot mitä tarvitset, kerrot kohteen tiedot, valaistuksen, tyylilajin  – me luomme samplet erilaisista kuvituksista ja -tyyleistä. Sinä valitset kuvan, me tuunaamme sen tuotantoon. Prosessi on nopea ja mahdollistaa huomattavasti edukkaammat kuvitustuotteet verrattuna aiempaan. Ja mikä parasta – kaikki tämä korvaa perinteisen ja kalliin kamerakuvatuotannon!

AI:n kautta tulevat ovat usein monella tavoin lähes täydellisiä. Niissä on ominaisuuksia, joista kamerakuvaajat voivat vain haaveilla, ja ominaisuuksia, joista illustraattorit eivät ole osanneet uneksiakaan! Ota yhteyttä, niin teemme sinulle parit esimerkkikuvat – ne eivät maksa sinulle mitään!